Kinga Niećko

NZOZ Ginekologii i Położnictwa Gemelli - Oś, Jagiellońskie 1

Kontakt:
885 025 886 kinga.niecko@interia.pl

Ciąża
  • prowadzę indywidualną edukację przedporodową
  • prowadzenie ciąży
  • wykonywanie USG
  • monitorowanie dobrostanu płodu w czasie ciąży i podczas porodu
Po porodzie
  • wizyt patronażowe

Ciąża nie jest chorobą, to piękny, naturalny stan wpisany w życie każdej z kobiet decydującej się na macierzyństwo.

Jestem położną z powołania - jako jedna z pierwszych w Małopolsce prowadzę ciążę fizjologiczną w ramach umowy NFZ w NZOZ Gemelli.

Jestem matką, wiem jak ważnym okresem jest dla kobiety czas w którym przez dziewięć miesięcy nosi swoje dziecko pod sercem. Chciałabym towarzyszyć Ci w tej ważnej chwili jaką jest moment w którym po raz pierwszy usłyszysz bicie serca maluszka.

Nie wiem czy wiesz, ale położna jest jedną z osób które posiadają przywilej prowadzenia ciąży. Za granicą jest to standard. Polskie położne także otrzymują specjalistyczną wiedzę ukierunkowaną na zdrowie kobiet zarówno w zakresie położnictwa jak i ginekologii oraz opieki nad noworodkiem. Jestem absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum. Na co dzień pracuje w Poradni dla Kobiet oraz na oddziale Patologii Ciąży dzięki temu doświadczeniu wiem jak pomagać ciężarnym z różnymi problemami. Uczestniczę w wielu kursach, także tych dedykowanych dla lekarzy. Staram się ciągle podwyższać swoje kompetencję i pogłębiać wiedzę. Wykonuje cytologię, wymazy, zapisy KTG oraz USG w ciąży.

Reklama

Reklama