Marta Bryś
Wrocław, Szpital Specjalistyczny im. A. Falkiewicza
Ciąża
- ordynowanie leków i wypisywanie recept
Poród
- przyjmuję porody w pozycjach wertykalnych
- monitoruje KTG
- pobieram krew pępowinową
- TENS
- przyjmuje porody lotosowe
- masaż rebozo
- aromaterapia w porodzie
- monitorowanie dobrostanu płodu w czasie ciąży i podczas porodu
- resuscytacja oddechowo-krążeniowa noworodka
Po porodzie
- wsparcie laktacyjne
- ordynowanie leków i wypisywanie recept
- edukacja i wsparcie kobiety w okresie laktacji
- resuscytacja oddechowo-krążeniowa noworodka
Od 2017 roku przyjmuję porody pracując na Sali Porodowej - obecnie w Szpitalu Specjalistycznym im. A. Falkiewicza we Wrocławiu.
Standardem jest dla mnie aktywne prowadzenie porodu, przyjmowanie go w pozycjach wertykalnych i ochrona krocza. Wykorzystuję w porodzie niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu porodowego. Towarzyszę i wspieram, żeby dzień narodzin Waszego dziecka był TYM dniem, a nie przykrym wspomnieniem. Staram się budować relację, w której poczujesz się bezpieczna i zaopiekowana, a jednocześnie świadoma swojej mocy.
Moją pasją jest laktacja, posiadam tytuł Edukatora ds Laktacji.
Pracuję zgodnie z zasadami EBM, medycyny opartej na faktach. Stale aktualizuję swoją wiedzę i umiejętności.
Moją pasją jest laktacja, posiadam tytuł Edukatora ds Laktacji.