Katarzyna Grzybowska
Warszawa, Szpital Specjalistyczny im. Świętej Rodziny SPZOZ
Dom Narodzin Szkoła Rodzenia Katarzyny Grzybowskiej
Ciąża
- prowadzę szkołę rodzenia
- prowadzę indywidualną edukację przedporodową
- prowadzenie ciąży
- inna pozycja ciąża
Poród
- przyjmuję porody w pozycjach wertykalnych
- monitoruje KTG
- pobieram krew pępowinową
- stosuję hipnozę w porodzie
- TENS
- przyjmuje porody lotosowe
- resuscytacja oddechowo-krążeniowa noworodka
Mama dwójki dzieci, położna, od 29 lat związana z salą porodową i przemianami w położnictwie. Przez pierwsze 11 lat pracowała w Szpitalu Klinicznym Nr 2 im. Ks. Anny Mazowieckiej przy ul. Karowej w Warszawie, 7 lat w Szpitalu Powiatowym w Wołominie. Przez dwa lata swojej praktyki położniczej zajmowała się porodami w wodzie.
Przez ponad 10 lat związana ze Szpitalem Św. Zofii, pracująca na sali porodowej. Od 1996 roku związana z Fundacją Rodzić po Ludzku, gdzie pracuje jako instruktorka szkoły rodzenia, przygotowuje indywidualnie pary do porodu, uczestniczy w pracach związanych z akcją „Rodzić po Ludzku”.
Z ideą porodu naturalnego spotkała się w czasie pobytu w Szwecji, gdzie zobaczyła po raz pierwszy inny model położnictwa. Od roku współpracuje z samodzielną praktyką położniczą w Holandii.
W Domu Narodzin pełniła funkcję właścicielki i położnej koordynującej.
Od 2019 roku specjalista położnictwa i ginekologii.
Od sierpnia 2019 koordynator Centrum Narodzin w szpitalu specjalistycznym św. Rodziny przy Madalińskiego.
KATEGORIE
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
TAGI
aktualności badania konsultacje kurs laktacja mężczyzna nowości poród położna szkolenie szkoła rodzenia szpital
W Domu Narodzin pełniła funkcję właścicielki i położnej koordynującej.
Od 2019 roku specjalista położnictwa i ginekologii.
KATEGORIE
Aktualności