Położna uRodziny - Daria Gralik

Adres:
Dojazd do DOMU klienta, zajęcia INDYWIDUALNE

Szpital:

Kontakt:
www.poloznaurodziny.pl 731166336 kontakt@poloznaurodziny.pl www.facebook.com/poloznaurodziny

Program szkoły rodzenia

Program dostępny na dole strony głównej https://www.poloznaurodziny.pl/ 5 szczegółowo omawianych bloków tematycznych: 1. Ciąża Poznamy się :), Porozmawiamy o wyprawce – co tak właściwie jest potrzebne?, Otrzymasz listę rzeczy potrzebnych do torby do szpitala – spakujemy ją razem na ostatnich zajęciach według opracowanego przeze mnie systemu, Zwrócę uwagę na rzeczy, o które musisz zadbać przed narodzinami Maleństwa, Karmienie piersią po porodzie naturalnym i po cięciu cesarskim – dowiesz się m.in. jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi, poznasz wygodne pozycje do karmienia, nauczę Cię radzić sobie z nawałem i możliwymi trudnościami, poznasz rodzaje mleka kobiecego i jego skład, Poznasz objawy zbliżającego się porodu, kiedy jechać do szpitala? 2. Poród, Dowiesz się jak wygląda poród, poznasz jego fizjologię, Zaznajomisz się z metodami łagodzenia bólu porodowego, Przećwiczymy pozycje wertykalne, Nauczysz się oddychać w porodzie, Nauczysz się również zrelaksować, Porozmawiamy o instynkcie, gadziej części naszego mózgu i istocie Twojego nastawienia do porodu, istocie odpowiedniego wsparcia przy porodzie, Dowiesz się jaka jest różnica między porodem drogami natury, a porodem drogą cięcia cesarskiego, jak się przygotować, jak wygląda powrót do sprawności, Znaczenie kontaktu „skóra do skóry” Partner dowie się jak może pomóc w trakcie porodu. Pozna wachlarz możliwości, dzięki którym poczuje się pewnie na Sali Porodowej 3. Połóg co to jest i ile trwa, czy można się na niego przygotować?, połóg w szpitalu, połóg w domu, higiena okolic intymnych, rana po nacięciu lub pęknięciu krocza, rana po cc, mięśnie dna miednicy, mobilizacja blizny, emocje w połogu, baby blues, depresja poporodowa odwiedziny, mężczyzna w połogu, 4. Noworodek, noworodek od urodzenia do wyjścia ze szpitala – co po kolei się z nim dzieje, nauczysz się mistrzowsko przewijać pieluszkę, poznasz rodzaje ciuszków, na co zwracać uwagę przy ich wyborze, przećwiczysz ubieranie na lalce imitującej noworodka, nauczysz się kąpać Maleństwo, dowiesz się kiedy wybrać się na pierwszy spacer i jak ubrać dziecko w zależności od pogody, poznasz tajniki pielęgnacji kikuta pępowinowego, skóry i paznokci, na co zwrócić uwagę, co powinno Cię zaniepokoić a co nie, dowiesz się jak radzić sobie przy ewentualnych problemach kolkowych, 5. Poród tuż tuż, Porozmawiamy o tym czym dla Was jest dobry poród, Napiszemy plan porodu, Spakujemy torbę porodową wg sprawdzonego przeze mnie systemu
Osoby prowadzące zajęcia

Daria Gralik Jestem POŁOŻNĄ. Swoją wiedzę w zakresie położnictwa zdobywałam na Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy. Ukończyłam studia z tytułem magistra położnictwa. W czasie studiów zdobyłam w Warszawie kwalifikacje do wykonywania kolejnego zawodu jakim jest DOULA. Jeszcze bardziej zagłębiłam się w temat wsparcia kobiet w okresie okołoporodowym. Pracowałam w szpitalu na oddziale noworodkowym i położniczym. Ukończyłam wiele kursów, m.in. Newborn Life Support Course (NLS) - resuscytacja noworodka czy też kurs masażu okołoporodowego szalem Rebozo. Jestem propagatorką idei, że poród to ruch - a rodzić można się nauczyć. Jako położna jestem również częścią charytatywnego projektu "Rodzimy z Sercem" współtworzonego przez Flow Motion Studio Pilates i Trening Funkcjonalny Paulina Wojciechowska w partnerstwie z Fundacją Skarbowości im. św. Jana Pawła II. Przede wszystkim jednak jestem MAMĄ, mamą Łucji i Tadzia. Byłam w ciąży, kompletowałam wyprawkę, pakowałam się do szpitala, pisałam własny plan porodu, rodziłam, karmiłam, kąpałam i przewijałam ;) Chcę podzielić się z Tobą w domowej, przyjacielskiej atmosferze moim doświadczeniem, doświadczeniem położnej, douli i mamy w jednym ;) Zajrzyj na www.poloznaurodziny.pl do zakładki z ofertą i sprawdź, z której opcji spotkania ze mną chcesz skorzystać. Z całego serca i całą sobą chcę Wam pomóc, byście mieli wspaniałe wspomnienia z porodu i abyście stali się pewnymi siebie, świadomymi rodzicami. 😉

Szkoła bezpłatna

Nie
Cennik

Dodatkowe informacje

Oferta dostępna na : https://www.poloznaurodziny.pl/oferta.html OBSZAR DZIAŁANIA; - kursy domowej szkoły rodzenia, - przygotowanie do porodu i rodzicielstwa - spotkania edukacyjne - spotkania poporodowe - dojazd do Ciebie - indywidualnie i holistycznie