Karolina Laskowska

Prywatna praktyka położnicza
Prywatna praktyka położnicza
Ciąża
- prowadzę szkołę rodzenia
- prowadzę indywidualną edukację przedporodową
- poradnictwo dietetyczne w ciąży
- inna pozycja ciąża
Poród
- monitoruje KTG
- stosuję hipnozę w porodzie
- TENS
- profilaktyka nietrzymania moczu
- masaż Shantala
- masaż antykolkowy
- wsparcie laktacyjne
- edukacja i wsparcie kobiety w okresie laktacji
- inna pozycja po porodzie
Jestem położną od 22 lat.
W Social mediach Położna Charlotte
O mnie
Jestem położną, kobietą i mamą.
Moi przyjaciele mówią, że jestem trochę szalona, ale to wszystko przez to, że otacza mnie ogromna radość i mnóstwo endorfin. Każdy poród, każde karmienie, każdy kolejny uśmiech niemowlęcia wynosi mnie na wyżyny emocjonalne. Dlatego uśmiech nie schodzi mi z Twarzy.
Tytuł położnej zdobyłam ponad 20 lat temu w Studium Medycznym w Gnieźnie. Następnie ukończyłam studia magisterskie na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu w zakresie położnictwa.
Studia sfinalizowałam pracą badawczą na temat szkół rodzenia. Ukończyłam również studia podyplomowe w zakresie pedagogiki i nauczania. Ale przede wszystkim ponad 10 lat pracuję w opiece okołoporodowej i pomagam przyszłym rodzicom odkrywać tajemnice rodzicielstwa, dobrze przygotować się do porodu oraz przyjęcia nowego człowieka w rodzinie.
Z ogromnym zaangażowaniem realizuję swoje pasje nieustannie pogłębiając wiedzę o najnowsze standardy w opiece nad matką i dzieckiem, by jak najlepiej służyć wsparciem, edukacją i wiedzą.
By stanowić ostoję i skarbnicę wiedzy dla innych, dlatego posiadam szereg kwalifikacji co pozwala na to, by otoczyć rodziców opieką w zakresie edukacji, psychoedukacji, porodu, laktacji, fizjoterapii i w wielu innych sferach. Od lat udzielam się jako ekspert w konferecjach dla przyszłych mam. Początkiem był projekt realizowany wspólnie z Anną Maruszeczko „Mama rozmawia” gdzie przez dwa lata odwiedzałam największe miasta w Polsce, by spotykać się z kobietami w ciąży. Ta akcja zapoczątkowała trend tworzenia spotkań dla przyszłych matek.
Jestem także założycielką pierwszej, największej, bezpłatnej Szkoły Rodzenia oraz Centrum Opieki Okołoporodowej Alma Matter w Polsce.
Wiele lat pracowałam nad znacznym podniesieniem standardów opieki położnej nad kobietą w ciąży, matką i dzieckiem w Polsce. Nasz kraj – z naszym znaczącym udziałem uplasował się na drugim miejscu w Europie pod względem jakości świadczonych usług w opiece okołoporodowej.
Dzięki szerokiej wiedzy i doświadczeniu zdobywanym przez lata doskonale wiem jak powinna wyglądać opieka i edukacja rodziców by dobrze przygotować ich do porodu, opieki nad dzieckiem oraz rodzicielstwa.
Moją wielką dumą jest ok. 11 tysięcy zadowolonych rodzin, którym pomogłam. Część opinii można znaleźć na moim profilu na Facebooku:
Kobieta Anioł!
Bardzo cierpliwa, ciepła, empatyczna i wspaniała osoba. Mimo okresu przedświątecznego znalazła czas, żeby następnego dnia po mojej wiadomości przyjechać i pomóc. Jestem Jej bardzo wdzięczna ❤️ W trakcie wizyty poświęca dużo czasu i uwagi zarówno maluszkowi, jak i mamie. Moja Melcia wpatrywała się w Nią jak zaczarowana 😊
Z całego serca zachęcam do korzystania z pomocy Położnej Charlotte! ❤️
Bardzo ważnym elementem jest praca z emocjami, którą praktykuję nieustannie przy każdym spotkaniu z kobietą.
Stanowi to fundament opieki okołoporodowej, dlatego w edukacji rodziców wprowadziłam blok psychoedukacji dla matek, ale także blok poświęcony wyłącznie ojcom. Ma to na celu wyostrzyć rolę i zadania mężczyzny jako rodzica. Rodzina stanowi największą wartość.
Wieloletnia praca z emocjami w opiece okołoporodowej skłoniła mnie do stworzenia różnych kanałów kontaktu z ludźmi byśmy mogli porozmawiać na różnym podłożu.
Należę do grona tych szczęśliwych ludzi, których pasją jest ich zawód.
Dzięki mojej pracy moje życie ma ogromne znaczenie. Czuję, że jestem częścią czegoś wielkiego i cieszę się, że mogę temu służyć z zaangażowaniem.
A żyję tak naprawdę dla Marcela – mojego 20-letniego syna. Oboje jesteśmy wielkimi fanami dobrej kuchni w dobrym towarzystwie.
W Social mediach Położna Charlotte
O mnie
Jestem położną, kobietą i mamą.
Kobieta Anioł!
Z całego serca zachęcam do korzystania z pomocy Położnej Charlotte! ❤️
Należę do grona tych szczęśliwych ludzi, których pasją jest ich zawód.